Saalisviettiä palkitsemiseen ja hallintaan


Saalisviettiä tarvitaan koiran palkitsemiseen silloin, kun suoritukseen haetaan nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Toisin sanoen saalisleikittämisen avulla teknisesti hallitut suoritukset viimeistellään koevalmiiksi.

Saalisleikkikurssi soveltuu erinomaisesti tottelevaisuus- ja palveluskoirakokeisiin ja agilitykilpailuihin tähtääville koirakoille.

Ihanteellinen koe- ja kilpailusuoritus on voimakas ja halukas eli koira työskentelee suhteellisen korkeassa vireessä, jolloin myös koiran hallinta tulee luonnollisesti haasteellisemmaksi. Saalisviettikurssilla opit työstämään koirasi korkeaa virettä ja saamaan sen hallintaasi. Siten voit parantaa koe- ja kilpailusuoritustenne laatua.

Saalisleikkikurssia voi suositella kaikille koirakoille, joiden kanssa harrastetaan yhteistyöhön pohjautuvia lajeja: TOKO, AGI, PK tai halutaan parantaa ja kehittää koiran ja ohjaajan välistä suhdetta.

Saalisviettikouluttajana toimii Salme Mujunen, joka on myös kirjoittanut aiheesta tietokirjan Saalisvietti koiraharrastuksessa.
Kerää osallistujat ja varaa kurssipäivä ryhmällesi e-mailitse.

Kurssin sisältö:

- Saalisleikittämisen tekniikkaharjoitukset ilman koiria (kesto 1 h)

- Kurssilaisten koirien leikittäminen yksi kerrallaan (kesto riippuu kunkin koiran oman saalisvietin määrästä)

Maksimissaan kurssille mahtuu 12 koirakkoa, kuunteluoppilaiden lukumäärää ei ole rajattu.


Kurssille tullessasi:

- Varaa mukaan retkijakkara tai muu vastaava tuoli, jos kurssipaikalla ei ole erillistä katsomoa.

- Koirallesi mukaan kaksi keskenään samanlaista pehmeää motivaatiopatukkaa. Ihanteellista on, jos patukat ovat ns. pumpulimaisen pehmeitä suutuntumaltaan. Erityisesti patukan pehmeys on tärkeää nuorille, alotteleville koirille, naskalihampaisille pennuille, suustaan herkille ja/tai vähäisen (matalan) saalisvietin omaaville koirille.

- Varaa mukaan lyhyt hihna, mielellään ilman käsilenkkejä.

- Mukaan koiralle leveä, soljellinen, nahkainen peruspanta. Ehdoton ei: ei ketjupantaa, ei puolikuristavaa, eikä valjaita.

- Mukaan kaksi noutajatalutinta (jos mahdollista).

- Koiralle vesikuppi ja vettä.

- Paljon hyvää mieltä.

- Lämmittele ja jäähdyttele koirasi ennen omaa suoritusta. Kunnollinen lämmittely ennaltaehkäisee lihasten venähdyksiä ja revähdyksiä. Erityisen tärkeää tämä on vahvaviettisille koirille, jotka fyysisesti antavat saalisleikityksessä ns. kaikkensa.

- Muista, että kaikkien osapuolten turvallisuuden vuoksi vain yksi koira kerrallaan on kentällä leikitettävänä.


Koulutuspäivän hinta 2021
599 euroa + matkakulut voimassaolevan kilometrikorvauksen mukaisesti (0,44 e/km + alv24% = 0,55 e). Hinnat sisältävät alv. 24 %.Takaisin